Finn ut mer!

Flytter 200 meter i luftlinje

Da Geir Fredriksen og familien skulle se seg om etter neste hus og litt mer plass, var det ikke snakk om å flytte fra Lauvåsen og nærmiljøet.

LAUVÅSEN: - Vi opplever et utrolig varmt naboskap og godt samhold her, forteller den blide nordlendingen og turentusiasten Geir Fredriksen.

Sammen med familien flyttet han fra Hånes til ny bolig i Beryllveien 26 på Lauvåsen for fire år siden, og har ikke angret et sekund på valget.

- Bare hør.

Geir står helt stille ved morelltreet i hagen og smiler. Vi hører ingenting.

- Nettopp. Det er helt stille her. Du kan høre dine egne tanker.

Vi står på gårdsplassen sammen med Geir, kona Louise Florander og sønnen Linus og må kjenne oss enige. Vi har klokket inn på under 15 minutters kjøretid fra sentrum i Kristiansand, og nå står vi en oase av frisk luft, skogduft og utsikt.

Nord møtte sør

Geir har vokst opp med postnummer 9980 på konvoluttene han hentet i postkassa som unggutt, nærmere bestemt i tettstedet Berlevåg i Finnmark. Herfra flyttet han med familien til Ringebu i Gudbrandsdalen da han var 14.

- Nå føler jeg at jeg har flyttet til postnummer 1, livet mitt begynte så langt nord du kan komme her i landet, og nå bor jeg nesten så langt sør det er mulig å befinne seg, sier han.

Men legger til at han like fullt kjenner seg hjemme her på Sørlandet.

-  Det er nok noe med kystkulturen og nærheten til havet, tror han.

I 1992 var han imidlertid stasjonert i Kristiansand, som geværmann i Kystartilleriet på Odderøya.

- Vi var vel ett av de de siste kullene før militæret avviklet på Odderøya i 1993, erindrer han.

– Men da var det ikke i tankene mine at jeg kanskje en dag skulle bo her.

Louise og Geir traff hverandre i Oslo året etter militærtjenesten, da jobbet hun au pair i hovedstaden. Hun er opprinnelig fra Silkeborg i Danmark, og da nordlendingen møtte en dame som enda lenger sørfra enn de bor nå, ble det søt musikk.

- Jeg fikk jobb i Oslo og bodde en stund hos min søster. En kveld synes hun det ble litt trangt hjemme, rent mentalt, så hun pushet meg ut med beskjed om å finne på noe annet, ler Geir.

Den kvelden traff han Louise. Resten er historie, og i dag har de to eldste barna, Mathea (20) og Henrik (22) flyttet ut. Yngstemann, Linus (13) er glad for at familien blir boende i nærområdet.

Bygger nytt

Vi tar turen opp veistubben fra Beryllveien til Baryttveien, der tomta til det nye huset deres nå begynner å vitne om at ting er på gang. Rør og ledninger ligger klart, nå skal det straks støpes sokkel.

- Vi oppgraderer litt, fra 124 kvm til 155,5. Litt mer plass, enda litt luftigere. Det er ingen grunn til å se oss om etter nytt boligområde, når ting fungerer så fint som de gjør for oss her på Lauvåsen, sier han.

Hadde det ikke vært for høydemetrene fra det nåværende huset til det nye, hadde de nesten ikke trengt flyttebil.

- Vi flytter jo bare 200 meter i luftlinje, så det påvirker ikke skolegang og omgangskrets. Men det er jo et helt nytt boligfelt, så det blir jo spennende å få enda flere bekjente her oppe, det er alltid spennende.

Som nordlendinger flest er Geir av den åpne og sosiale typen, og setter pris på å slå av en prat i svingen med naboer.

- Det er jo noe med det. Den ekstra lille ingrediensen som handler om trivsel.

Naturskjønt og sporty

Da Geir og Louise flyttet til Kristiansand for to tiår siden, var det først og fremst jobbmuligheter som trakk dem hit. I dag jobber Geir ved Asko i Lillesand. Han bruker 17 minutter blank til jobb.

- Det er mange fordeler ved å bo så sentralt, jeg slipper jo bomringen når jeg skal på jobb, rushtrafikken gjennom tunnelene i sentrum er noe naboene av og til forteller om, men som jeg ikke opplever.

Den friske lufta oppe i Lauvåsen inspirerer også til utendørs aktiviteter, og her går de ofte turer på kveldstid og i helgene.

- Jeg er veldig glad i å komme meg ut og få litt høy puls, også, forteller Geir, og synes hinderløypa som ligger rett borte i skogholtet tilbyr en perfekt treningsøkt.

En av favorittstrekningene er løpeturen gjennom skogen til Joker på Tveit. Den løper han på noen minutter. Han viser oss på appen fra DNT der du kan nå minst ti toppturer herfra, og det er like før vi angrer på at vi ikke tok med oss joggeskoene i bilen.

- Det er ikke noe problem, du kan låne et par av meg, så tar vi en runde, sier han.

Vil du være en del av et sporty kollektiv?

Ta kontakt med oss for å høre mer om dine muligheter i Lauvåsen.