Finn ut mer!

Flytter sammen i kompaktvilla

Kjæresteparet Mathias Syrdal Stenersen (25) og Lydia Åsvik (25) var egentlig på jakt etter leilighet. Så fant de med ett drømmehuset på Lauvåsen.

LAUVÅSEN: Vi møter det unge paret på toppen av Lauvåsen en solfylt vårdag i april, noen måneder før de skal flytte inn i egen bolig.

Seks kompaktvillaer med usedvanlig smart rom- og planløsning er en av årets innovasjoner fra utbygger HSH på Lauvåsen.

Med en grunnflate på 76 kvm over to etasjer, har arkitekten skapt en smart enebolig med tre soverom, kjøkken med spiseplass til åtte, walk-in closet, balkong, egen uteplass, sportsbod og carport.

Uvirkelig følelse

- Det er nesten litt uvirkelig. Vi får vårt eget hus som førstegangsetablerere, sier Mathias Syrdal Stenersen og Lydia Åsvik, begge opprinnelig fra Risør.

I dag leier de to 25-åringene leilighet på Bjørndal i Kristiansand, og har brukt litt tid på å finne drømmeboligen.

- Vi var nok mest innstilt på at det var leilighet vi måtte se på, siden dette er første gang vi kjøper, og markedet er såpass tøft som det er, forteller de.

Så en dag dukket kompaktvillaene fra HSH opp som alternativ, nybygde villaer på kompakt flate, til en pris de faktisk kunne leve med.

- Det tok ikke mange timene, så satt vi med markedssjefen i HSH og snakket om realiteter. Frem til da hadde vi jo bare drømt, medgir de.

I dag er de glade for at de slo til raskt, for kort tid etter var alle de andre kompaktvillaene utsolgt.

Samboerlykke

Både Mathias og Lydia er fra Risør, og har hengt sammen en god stund allerede. De fant tidlig ut at de var hverandres sjelevenner.

- Vi har vært kjærester siden vi gikk på ungdomsskolen sammen i Risør. Siden da har det vært oss to. Og nå har vi endt opp i Kristiansand sammen.

Begge har gjort seg ferdig med studier og er i dag i jobb. Lydia har studert i Kristiansand og er blitt sosionom, og er ansatt i Barnevernet.

- Jeg har en bachelor i jus og ledelse, og fullførte mine studier i Grimstad. Der tok jeg en master i innovasjon og kunnskapsutvikling, forteller Mathias. Han jobber i Pentagon Freight Services i Kristiansand, et logistikkfirma som opererer innen olje-, gass- og marinsektoren.

Hele tiden var det meningen at de skulle sikte mot å kjøpe bolig sammen her i byen. Til høsten flytter de inn i egen villa.

- Vi er oppe her minst en gang i uka for å følge byggeprosessen, og nå kjenner vi virkelig det begynner å nærme seg, sier de to.

- Det blir utrolig gøy å begynne med innredningen. At alt er nytt, er jo også en helt spesiell følelse. Ingen har slitt ned gulv og dørhåndtak før oss.

Dessuten kan de være trygge på at boligen også vil stige i verdi.

Nær natur og trening

Lydia har vokst opp landlig, og er sjeleglad for at de kan bo med naturen som nærmeste nabo.

- Vi er glade i å trene sammen, og har allerede sjekket ut hinderløypa og tufteparken. Her oppe blir det nok mange turer ut i skogen, sier samboerparet, og vi blir stående og speide opp mot skog og koller som prydes av grønne trekroner.

Vi må nesten på en aldri så liten kompakt topptur, kanskje?

- Vi er med, sier de, og tar utfordringen.

Vi tar oss opp en bratt skråning ovenfor boligfeltet, så vi kan få et bedre overblikk over deres fremtidige hjemtrakter.

- Her altså, sier de til hverandre. Og vi lar dem få bli igjen litt alene, så de kan nyte utsikten og fremtidsutsiktene i ro.

Vil du være en del av et sporty kollektiv?

Ta kontakt med oss for å høre mer om dine muligheter i Lauvåsen.